27/03/2018 

Nova web app amb tots els descomptes i ajudes per a famílies nombroses

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) ha creat una nova eina que facilitarà l'accés de les famílies nombroses a tota la informació sobre els seus drets. Es tracta d'una web app que per primera vegada integra en un únic portal totes les prestacions públiques i beneficis privats que tenen aquestes famílies, tant els d'àmbit estatal, com autonòmic, provincial i local, fet que suposa un gran avanç tenint en compte que és difícil accedir actualment a tota aquesta informació a l'estar dispersa en diversos canals.

"Atès que les prestacions depenen de diferents organismes i administracions: ajuntaments, governs autonòmics, ministeris ... la recerca d'informació és una mica complexa, ja que has d'anar saltant d'un lloc a un altre i moltes vegades no se sap molt bé per on començar, en quina web cercar ... el que hem volgut fer és reunir en un únic lloc tots els beneficis que tenen les famílies nombroses a Espanya, ordenat geogràficament i per sectors ", explica el responsable del projecte, Raúl Sánchez. La FEFN també va pensar en que fos alguna cosa que es pogués accedir de forma fàcil, tant a casa amb l'ordinador com en qualsevol lloc a través del mòbil, un dispositiu que cada vegada es fa servir més per a tot; "Per això -explica Raúl Sánchez, l'aplicació està adaptada a tota mena de dispositius".

Geolocalització, cerques per sectors i per localitat

El nou portal està inclòs com un apartat dins del web de famílies nombroses, www.fanoc.org, però una de les seves principals avantatges és que funciona com una app, de manera que, a més de fer consultes per sectors i per localitat, es poden fer cerques geolocalitzades, a través del mapa. També inclou l'opció "Cercar a prop de mi", molt pràctica per a viatges o desplaçaments per ciutats on no es coneixen els descomptes que hi ha. "Aquesta utilitat ens sembla important per a tothom, però més en les famílies nombroses. Quan vas de vacances amb diversos nens et ve realment bé buscar llocs per menjar amb descompte o saber els museus o llocs per visitar en els quals pots trobar també un descompte o una oferta per ser família nombrosa ", destaca Sánchez.

El web es pot obrir i utilitzar al telèfon com una app, encara que no cal descarregar-la a la botiga corresponent (Play Store o Apple Store); només cal entrar des del mòbil al web www.fanoc.org, anar a l'apartat del menú "Beneficis" i en obrir-se aquesta pàgina, anar a les opcions i marcar: "Afegir a la pantalla d'inici". En fer això, apareixerà ja una icona nova a la pantalla principal del mòbil: un quadrat amb la flor del logo de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses, que permet a partir d'aquest moment accedir directament a la web app. A més, en no ser una app pura, amb prou feines ocupa espai al telèfon.