22/03/2017 

FANOC participa en el III Concert de Corals solidari de La Plataforma per la Família Catalunya_ONU

Premis "Lluitador per la família" a Javier Vidal-Quadras i la ministra polonesa Elzbieta Rafalska 2.000 euros per Acció Social Montalegre del barri del Raval
III Concert de Corals amb Arrels de Joventut i Cor Corelli al Petit Palau de la Música

La Plataforma per la Família Catalunya_ONU va fer entrega el 18 de març dels premis "Lluitador per la família" en un acte celebrat al Petit Palau de la Música de Barcelona amb l'assistència de prop de 300 persones. El premi nacional va ser concedit a Javier Vidal-Quadras, president del FERT i secretari general d'International Federation for Family Development, i el premi internacional a l'Exma. Sra. Elzbieta Rafalska, ministra polonesa de Família i Assumptes Socials.

El lliurament d'aquests premis va ser acompanyada del Concert de corals, infantils i juvenils. En aquesta, la tercera edició, van cantar Arrels de Joventut d'Haro Estudis Musicals, de l'Hospitalet de Llobregat, i Cor Corelli de l'Escola Ipsi de Barcelona.

D'altra banda, els recursos generats per l'acte es destinen a una obra social, que aquest any ha estat Acció Social Montalegre. En acabar es va comunicar que la quantitat que seria lliurada és de l'ordre dels 2.000 euros.

Defensa de la família sense complexos

El secretari de la Plataforma, Josep Menchón, va explicar els objectius de l'entitat nascuda a partir del 2012 arran de que s'havia de celebrar el 2014 el vintè aniversari de l'Any Internacional de la Família, i des de les Nacions Unides desitjaven que es commemorés com un any Internacional.

Menchón, que va coordinar el treball amb les corals, va recordar la implicació de les famílies en la formació musical dels seus fills, el que contribueix a "fer família".

Daniel Arasa, president de la Plataforma, va explicar que els premis "Lluitador per la Família" reconeixen la tasca de persones que s'esforcen per treballar per a totes les famílies, que ho fan sense complexos, sabent que la família és la primera escola d'humanitat i base fonamental de la societat. Va afegir que "trencar o erosionar la família és dirigir un torpede al bé de tota la societat".

El president de la Plataforma va fer un repàs a les activitats dels premiats en anys anteriors, en els quals hi va haver persones de l'associacionisme familiar, la universitat, la divulgació cultural i la política, tots ells exemples de la gran varietat de possibilitats de treballar per les famílies però que tenen en comú el ser persones capaces de vorejar els seus propis interessos per ocupar-se dels altres.

Pla 500+ a Polònia

El premi concedit a la ministra polonesa és un reconeixement a la iniciativa denominada 500 +, la mesura estrella del govern d'aquell país en ajuda a la família. Consisteix en la subvenció mensual per fill de 500 zloty (equivalents a 115 euros) a totes les famílies, al marge del nivell de renda.

La presidenta de l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc), Emilia Tarifa, va fer referència a la importància de la mesura i ha recordat que l'ajuda universal per a cada un dels fills és una reivindicació històrica de les entitats familiars espanyoles, i de forma molt concreta de Fanoc.

Emilia Tarifa va fer entrega de l'estatueta al cònsol general de Polònia a Barcelona, ??Sr. Marek Ciesielczuk, que va assistir a l'acte en representació de la ministra, que finalment no va poder desplaçar-se a Barcelona.

El cònsol va llegir una carta de la ministra adreçada al president de Plataforma en la qual agraïa el premi i lamentava no poder assistir a l'acte.