29/01/2018 

CinemaNet presenta una guia per ajudar a famílies i institucions a fer servir el cinema com a eina educativa

La Guia per a perfeccionar l'art del Cinefòrum està pensada com un manual molt pràctic per a professors, pares, monitors i altres persones compromeses amb l'educació.

    
La presentació tindrà lloc a la llibreria Troa-Garbí de Barcelona el proper dimecres 31 de gener, a les 19: 30h.

Amb l'objectiu d'ajudar a col·legis, associacions, parròquies, famílies i altres col·lectius compromesos amb l'educació a aprofitar tot el potencial del cinema com a eina, l'associació CinemaNet ha publicat un complet manual per a desenvolupar cinefòrums.

La Guia per a perfeccionar l'art del Cinefòrum es presentarà a Barcelona el proper dimecres 31 de gener a les 19: 30h, a la llibreria Troa-Garbí. Acudiran el president de CinemaNet -el periodista i professor Daniel Arasa Favà- i bona part dels autors que han aportat textos en la confecció de la guia.

El llibre, ja a la venda a Amazon tant en format e-book com en format imprès, consta de dues parts: una en la qual es repassa la teoria i la pràctica del Cinefòrum com a activitat i una altra segona en què s'afronta el principal escull a l'hora de plantejar una activitat d'aquest tipus: ¿quina pel·lícula triar? Cada setmana s'estrenen desenes de pel·lícules noves, que s'afegeixen a una immensitat de cinema realitzat.

CinemaNet proposa una classificació de pel·lícules per àrees temàtiques, de cara a la preparació de cinefòrums per tractar algun d'aquests temes. De cada un d'aquests -amistat, racisme, educació, infidelitat, família o perdó, per dir alguns- vam presentar al llibre tres pel·lícules seleccionades amb el seu corresponent comentari. El contingut del llibre resumeix el resultat del treball de molts col·laboradors de CinemaNet al web de l'associació al llarg dels anys.