23/02/2017 

Les famílies nombroses aplaudeixen que s'ampliï la seva categoria però amb dubtes

Sanitat establirà la categoria especial de Família Nombrosa a partir del quart fill i no del cinquè

La presidenta de la Federació Espanyola de Família Nombroses, Eva Holgado, ha aplaudit aquest dimarts 21 de febrer la modificació de la Llei de Protecció a Famílies Nombroses anunciada per la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Montserrat Dolors, per establir la categoria especial a partir del quart fill i no des del cinquè, com succeeix fins ara. No obstant, ha matisat que aquesta proposta ha d'anar acompanyada d'una sèrie de mesures econòmiques. "Ens preocupa que sigui el mateix pastís a repartir entre més", ha subratllat.

Dolors Montserrat./Chema Moya (EFE)

En aquest sentit, Holgado ha indicat, en declaracions a Europa Press, que la modificació d'aquesta norma que avançava la titular de Sanitat durant la sessió de control al Govern, "ha d'anar acompanyada d'una dotació pressupostària adequada perquè aquestes bonificacions tenen darrere un suport pressupostari i si ara s'incrementa el nombre d'aquestes famílies, totes trauran de la mateixa bossa pressupostària ".

Actualment, posseeixen el títol de família nombrosa aquelles que tenen més de dos fills; o dos fills si el pare o mare són vidus o si algun membre té una discapacitat. A partir de cinc fills és categoria especial i menys, categoria general.

Holgado ha assenyalat que aquesta mesura "és de justícia perquè actualment la ràtio per família a Espanya és de 1,3 fills, de manera que tenir 4 és més del triple i encara que no ho sembli, per estadística, és una cosa extraordinària". A més, ha afegit que és "positiva perquè va acompanyada per una sèrie d'avantatges: transport i educació", encara que ha afegit que "cal veure si es trasllada d'una manera ràpida i àgil o si es triga tota la legislatura".

BENEFICIS DE FAMÍLIES NOMBROSES

En aquest sentit, la presidenta de la federació ha indicat que l'ésser família nombrosa general dóna dret a un 50% de descompte i especial, 100% de descompte, per tant, totes les famílies amb quatre fills van a poder estudiar gratis a la universitat. Mentrestant, a transport, una família nombrosa general té un 20% de descompte i especial, un 50%.

No obstant, ha assenyalat que no cal oblidar-se que més del 70% de les famílies nombroses a Espanya són de tres fills. "Estan aportant molt a la societat i cal premiar-i protegir-les, i cal que es estimuli a aquelles parelles que volen tenir fills", ha sentenciat.

Igualment, la Federació aposta perquè aquesta sigui la primera de moltes altres mesures en aquesta matèria i ha advocat per aplicar multitud de propostes com ara, la prestació universal per fill a càrrec, més habitatges de protecció oficial amb més metres o que totes les bonificacions que tinguin un límit de renda sigui tenint en compte la renda per càpita i no per unitat familiar "perquè sigui realment just". "Hi ha un tòpic molt clar amb famílies nombroses, que sempre es pensa que són súper riques, súper religioses o súper nombroses, i la mitjana és de tres fill, així que de súper nombroses res, i n'hi ha de tots els colors, tant polítics com religiosos ", ha conclòs.

 

* Des de FANOC quan estigui la normativa us informarem a tots els associats dels procediments necessaris per a realitzar el canvi de categoria.