10/03/2017 

FANOC es reuneix amb l'Ajuntament de Matadepera

Els representants de FANOC Raúl Sanchez, director executiu, Assumpta Amat de l'àrea de promoció, i Estel Riera i Lourdes Ríos delegades de FANOC a Matadepera, es van reunir ahir 9 de març amb  Mireia Solsona, Alcaldessa de Matadepera i Carme Querol,  Regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Matadepera.

Durant la reunió FANOC va explicar que Matadepera, amb 240 famílies nombroses, és el tercer municipi de Catalunya, amb la densitat més elevada de famílies nombroses per habitant.

L’alcaldessa ens va facilitar les dades de famílies que van gaudir de la bonificació de l'IBI durant el 2016: 133 famílies de Matadepera que va suposar un estalvi global de 30.000€ per a elles. Aquestes famílies representen el 55,4% de les famílies nombroses del municipi, una xifra molt rellevant. En relació amb aquesta bonificació de l'IBI, FANOC va demanar que per facilitar que les famílies accedeixin a ella, s'apliqui la bonificació de forma automàtica i que, per tant, no la tinguin que sol·licitar explícitament per poder gaudir-ne. 

A nivell d’ordenances fiscals FANOC va reclamar que algunes bonificacions són molt baixes, com per exemple el 10% de bonificació a la quota de l’Escola Municipal de Música. Per altra banda, la delegació de Matapera va demanar que hi hagi un altre pediatre en el CAP per tal de cobrir aquest servei tots els dies de la setmana i en horari de matí i tarda.

Des de l'ajuntament de Matadepera ens van confirmar que revisarien totes aquestes demandes del col·lectiu per a poder modificar-les de cara a les ordenances fiscals del 2018.